sreda, 6. marec 2013

Dan za spremembe - PODAJ NAPREJ.

Slovenska filantropija že štiri leta zapored pripravlja po Sloveniji DAN ZA SPREMEMBE, letošnji s tematskim naslovom Prostovoljci širimo solidarnost. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Ker v Idriji nimamo kakšne prostovoljske organizacije, se je moja prijateljica Monika, ki je mimogrede pravi multipraktik, odločila, da omenjeno prireditev organizira sama, s pomočjo prostovoljcev. 

Za kakšno prireditev sploh gre?

Tema letošnjega dneva za spremembe je izmenjava predmetov, s katero želimo čim več osnovnošolcem omogočiti, da se udeležijo šole v naravi. Ker smo Idrijčani znani kot dobri in zagreti športniki, se je Monika odločila, da bo tema idrijskega dneva za spremembe športno obarvana in bomo zbirali športne rekvizite za prosti čas in ostale športne izdelke (drese, knjige, priročnike ...). Na prireditvi bo postavljena tržnica, kjer bo lahko vsak našel nekaj primernega zase, za izbrano pa bo odštel vsaj 0,50€ in s tem doniral v šolski sklad OŠ Idrija, iz katerega bomo potem namenili sredstva otrokom iz socialno ogroženih družin, da se lahko udeležijo šole v naravi.

Na ta dan pa bomo v okviru športnega dneva na OŠ Idrija organizirali tudi različne športne dejavnosti za učence in starostnike, kjer bomo krepili medgeneracijske vezi. 

Kdaj bo prireditev?

Torej, dan D oziroma dan S, bo v Idriji, 6. aprila 2013 pred Osnovno šolo. Skupaj s prostovoljci, učenci Osnovne šole Idrija in starostniki Doma za upokojence Idrija bomo širili solidarnost. 

Kako lahko pomagam?
  • Pomagate lahko tako, da malo pobrskate po svojem domu in zagotovo se bo našlo kaj takega, kar sami ne potrebujete več, nekomu drugemu pa bi koristilo. Športne rekvizite in ostale športne izdelke bomo zbirali vsak dan med 2. in 5. aprilom 2013 v Osnovni šoli Idrija med 17. in 19. uro
  • Lahko nam pomagate tudi tako, da se nam pridružite kot prostovoljec/prostovoljka, saj nam bo vsak par rok prišel še kako prav. :) 
  • Posredujete informacijo o prireditvi naprej 
  • Se udeležite prireditve in s tem podprete naše delo in trud ter pomagate otrokom iz socialno ogroženih družin.


Ne prepuščaj se toku. Spreminjaj tudi ti!


Prostovoljstvo je oblika dela, za katerega oseba ne dobi plačila. Osebi, ki izvaja prostovoljna dejanja rečemo prostovoljec.

Jaz sem. Pa ti? :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Nov komentar? Juhuhu! Hvala! :)